Bloms Ljudteknik

Bengtsfors Kulturskola 50 år

21 maj 2017

Under våren har Kulturskolan firat 50 år. Konserter har avlöst varandra. I konsthallen har Tomas Sannebros imponerade utställning om kulturskolan visats.

Denna veckan har firandet fortsatt med dansuppvisning, elevkonsert och hemvändarkonsert.

Elevkonserten hade stor variation och visade vilka duktiga elever som går på kulturskolan. Allt från klassiskt piano till Otis Reddings Respect, från just 1967, framförd av Sandra Vernby med band.

Hemvändarkonserten i lördags var något utöver det vanliga. Där uppträdde elever från 60-talet till idag. Medverkade gjorde musiklärarna, Elin Nygren med band, Bengt´s Force, Braschamba, Ramppatoppas och många fler.

Under konserten berättade många tidigare elever om sina minnen från musikskolan. Musikskolans tidigare rektor, Elon Berggren, intervjuades. Han berättade om hur han efter studierna kom till Bengtsfors, träffade en tjej och blev kvar som rektor för Musikskolan i över 30 år!

Många vittnade om Gertrud Wallins betydelse för musiklivet och körerna i Bengtsfors. Speciellt starkt var brevet som Annika Skoglund skrivit. Annika kunde inte vara med på konserten och därför skrev hon ett brev som var skrivet till och om Gertrud Wallin.

Det är lätt att under en sådan konsert blicka bakåt. Men vi får inte glömma att vi har en mycket bra kulturskola i Bengtsfors. Roland Jernberg och hans musiklärare är mycket kompetenta och tar tillvara på varje elevs kreativitet och musikalitet. De ser varje elevs unika förmågor.

Bengtsfors Kulturskola har i många år legat högt i rankingen över Sveriges bästa kulturskolor. För något år sedan var de 5:e bästa i kulturskola i Sverige och bästa kulturskola i Västra Götaland!

Jag är helt övertygad om att vi vid ett senare jubileum kommer att få höra samma fina ord om dagens musiklärare.

Jag känner mig alltid välkommen hos Kulturskolan. Jag har roligt tillsammans med elever och lärare. Tiden flyger iväg och innan man vet ordet av är konsertdagen över. Kvällen avslutades med god mat och trevligt sällskap på Rosellmagasinet.

Ett stort tack för denna gången till Pernilla Bogö Bryntesson, Stefan Halvordsson, Olle Dalén, Katja Rasila, David Norlin och övriga lärare. Och sist min inte minst Roland Jernberg och Ingela Danielsson.

Foto: Peter Magnusson, Video: Mikael Blom

[arve url="https://youtu.be/E9T4-uK-cmA" /]

Bloms Ljudteknik - mikael@blomsljudteknik.se - 0734-33 77 22