Bloms Ljudteknik

Vi hjälper dig lyckas med ditt evenemang

Om oss

Om oss

Bloms Ljudteknik

Vi är ett ljudföretag som drivs av Mikael Blom i Bengtsfors. Huvudsakligen hyr vi ut ljud, ljus och tekniker för konserter, teatrar, kyrkor mm. Vi installerar även fast ljud och har erfarenhet av biografljud.

Mikael, hur började det?

2014-06-20-17-59-11När jag var liten anordnade min släkt sommarmöte i Bloms trädgård. Ett hundratal personer samlades för gudstjänst en söndag varje sommar.

Där användes en gammal högtalaranläggning som min Farfar köpt till sina tältmöten på 50- och 60-talet.

Denna köpte han ny på Bryntessons Radio & TV i Bengtsfors 1954.

Jag fick hjälpa till med ljudet och jag trivdes med detta. År 2000 var sista året som sommarmötet arrangerades och sista åren använde vi en modernare anläggning.

Första uppdragen

I mitten av 90-talet fick jag frågan om jag ville hjälpa till med ljud på en Optimistdag i Gustavsfors. Jag tyckte att ljudteknik verkade spännande och antog utmaningen.

Det gick så pass bra att jag fick frågan om jag ville ta hand om ljudet för Gustavsforsamatörernas revy. Där och då var jag fast. Med undermåliga prylar gjorde jag mina första uppdrag. Trots gamla grejer lyckades jag bra. Såpass bra att någon, som kanske var snäll mot mig, sa att jag fick till betydligt bättre än de som haft ljudet på revyerna tidigare.

evtopparUtveckling

Med tiden köptes ny utrustning in och jag presterade allt bättre. Uppdragen blev fler och fler. I mitten av 2000-talet fick jag ett uppdrag för Revyverket att ha hand om ljudet på deras revy. Ett spännande uppdrag.

När jag fick den 24-kanaliga analoga mixern med tillhörande effektrack i mina händer infann sig ett pirr i kroppen! Uppdraget gick galant och jag har jobbat med RevyVerket sedan dess.

Eget företag

2009 startade jag ett företag med en av mina kollegor i telebranchen och jag kunde göra kommersiella jobb och inte bara ideella. 2009-2013 blev det mycket mera konferenser och jobb för kommunen.

Sommaren 2013 startade jag Bloms IT & Ljudteknik och jag och min kollega gick skilda vägar.

yamaha-01v96-v2-506467-450x346Nytt PA

Januari 2014 köpte jag in ett eget PA och kan därmed åta mig ljudjobb utan att behöva hyra in all utrustning. Med tiden har utrustningen byggts på och idag hyr jag sällan in något. Det mesta som jag behöver finns på mitt lager.

Jag har också ett bra samarbete med Odéon Bio & Teater vilket ger extra utrustning och stora möjligheter. Jag har även möjlighet att erbjuda ljus för ert arrangemang. Idag har jag byggt upp en stor kundkrets och har kunder inom kommun, företag, föreningar och privatpersoner.

Offert

Har du ett arrangemang på gång? Tveka inte att begära in en offert! Vi har tekniker och utrustning för de flesta jobb. Vi ses på ert arrangemang!

 

ref2